Bener24fit

Kost & Vila

Hur kommer man i form? Tror jag svarar människor i min omgivning (och här) på den frågan minst 10ggr/dag och varje gång ger jag samma svar. 

Så hur gör man egentligen för att komma i form?

Som vi alla vet är det en enkel ekvation. Förbruka mer än du stoppar i dig så går du ner i vikt.

Man får helt enkelt räkna ut vad man behöver äta utifrån vad ens kropp förbrukar i kombination med den mängd träning man utför. 

 

1⃣ Avsätt lite tid en dag i veckan för att göra veckans alla lådor så att du sedan inte kan använda ursäkten att du inte hann handla eller äta nyttigt. Eliminera alla tänkbara ursäkter i förväg!

2⃣ Se sedan till att ÄTA de sablarns lådorna också. Hoppa inte över för att "det var buffé rakt över gatan idag". Lär dig säga Nej till sånt som inte lirar med målet du har.

3⃣ Se till att du vill detta tillräckligt mycket för att kunna tacka nej till fusk och skräp. Ge fan i allt som flyttar mållinjen längre bort från dig. Du gör dig själv en FET otjänst när du äter skräp. I dubbel bemärkelse.

4⃣ Träna. Har du tid att kolla på TV har du tid att träna. Slut på ursäkter!

5⃣ Ge det mer än två veckor och ring inte din coach/vän/den som gav dig tipsen efter en vecka och gnäll på att inget hänt eller fråga om en ätardag är okej. För vems skull gör du det här egentligen?

Håll planen & vila, vila , vila...vilan är minst lika viktig som kosten & träningen och jag går upp tidgt och lägger mig tidigt och när jag fr möjligheten så vilar jag under dagen som efter lunchen..igår tog jag en liten powernap i bilen på väg hem fr Göteborg

Önskar alla en underbar helg...

Kramar 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln