Bener24fit

Radion ringde...

Idag ringde P4 sjuhärad Sveriges Radio för att vi tillsammans kommer träffa dom ansvariga för nerskärningarna på skolan där mina barn går, Engelbrekt skolan. 

Jag måste säga att detta gör mig så upprörd och det tar mycket av min tid men jag känner att nu får det vara nog med nerskärningar som drabbar hela landet, dom skär ner på maten, på näringen och i slutet så får vi lägga pengar på sjukvård av människor som mår dåligt pga depression, fetma & hjärt & kärlsjukodommar! 

Fattar dom inte att dessa nerskärningar drabbar oss i slutet ändå? Visste ni om dessa siffror? 

Jag sitter dagligen med personer som mår dåligt idag och lider av viktproblem & trötthet pga dom ätit dåligt hela sitt liv..varför ska vi inte börja i skolorna och lära barn där vad bra kost är? 
Jag ska imorgon med dom ansvariga titta på vad dom serverar i matsalen, hur salladsbordet ser ut, vilka kolhydrats källor dom serverar och framförallt vilka är dom proteinkällorna dom har valt? 

Min dotter säger att maten inte smakar gott och ofta äter hon en knäckemacka till lunch!!  Tänk då när maten ska bli ännu sämre?!?! Detta är skrämande..

Jag sitter just nu och går igenom Skolverkets reglemente "Skolmåltiden- en viktig del av en bra skola" 
 

Nämen titta vad som står på första bladet...

jämför detta med mailet vi alla förädrar fick i fredags ..

Imorgon ska jag lämna över namnlistan som just nu är på ca 220 namn till rektorena & ansvariga och vi kommer diskutera dessa nerskärningar och deras motiv LIVE på radion när jag går genom matsalen & deras kost!

Vill du också bidra med ditt namn vänligen klicka HÄR tack på förhand att du vill motverka att fler barn får en dålig "relation" till en näringsrik kost!
Tack till er alla som har tagit er tid och hjälpa mig & alla era kommentarer visar att Ni är lika upprörda som mig..

Lyssna på P4 Sjuhärad Sveriges Radio kl 11.30 imorgon så följer ni min "kamp" mot rättvis mat enligt lag & förordningar på skolan 

Vi Hörs :-) 

Kramar 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln