Bener24fit

Nerskärningar i skolmaten

Grrrrr..idag blev jag smått irreterad först åt en liten tanke jag reagerade på & som många höll med mig..

Nämligen detta...Ät en Big Mac med en Stor Coca Cola & en STOR pommes till och dippa det i en fet dipp och låt fettet rinna ner för din mun medan du tuggar i dig allt och INGEN reagerar....

MEN Ta en NÄRINGS & proteinrik Herbalife Shake offentligt och alla har en åsikt om hur dom ska rädda ditt liv!!

Jag ätr noga med min & mina barns kost och enligt en studie dom gjorde på Luleås Universitet (Läs HÄR) att en bra frukost, lunch och tillräckligt med sömn gör att eleverna orkar hänga med i skolan vilket främjar inlärningen.

& Tror Niinte jag nästan tuppade av nätr jag fick det här mailet från skolledningen idag? 

Kan Ni förstå detta?!?!? Är detta logiskt?! Att barn som växer ska få sämre mat pga att "budgeten" inte räcker till..skojjar dom med mig!?! 

Vad är billiga "råvaror", pasta & korv? För att ge dom snabba kolhydrater & transfetter, halvfabrikat som leder till fetma?!?!?  
Varför inte göra tvärtemot och öka näringen & bra råvaror & skära ner på annat ? 

Min dotter tycker redan nu att maten inte smakar som hon vill ha det men älskar salladsbordet och nu ska den lilla näringen också försvinna? 
Vi lever i en verjklighet där fångar på anstalterna får bättre mat än våra barn & gamla, dom som är Sveriges framtid & dom som har byggt upp landet! 

Nu får det vara nog!! Jag har varit i kontakt med Borås Tidning & fler inom media och startat en namninsamling som är emot detta..

Så jag ber dig att ta en titt på min Petition HÄR & skriv på elektroniskt så ska jag gå så långt man kan för en förändring, ensam har jag en röst men är vi fler kan vi tillsammans påverka & jag tycker alla skolor ska ha bra mat & det är dags att vi föräldrar påverkar vad våra skattepengar ska gå till. 

Kosten står för 80% av en människas prestationer då det är bränslet som driver oss. Om bränslet försämras så försämras även prestationerna. Energi, förbränning och blodsocker styrs helt och hållet av det vi stoppar i oss. I ett samhälle där maten bara blir allt sämre så är det skrämmande att skolan väljer billigare alternativ av bränsle till våra barn och framtid.

Skär ner på något som inte påverkar barnens hälsa - utan hälsan har man ingenting!

Tack för din röst klicka på bilden nedan så kommer du till sidan för att ge oss din röst om skolmaten...

Vänligen dela det här blogginlägget eller petitionen så fler är delaktiga...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln