Bener24fit

Dagarna i Florens del 1 av 2

Nu är jag tillbaka från underbara Florens, det har varit HELT underbart! Jag glömde min dator när jag kom på att jag skulle ladda den några extra minuter innan avfärden till flygplatsen och därav har jag inte bloggat...såg det som ett tecken att bara njuta av ledigheten. Men allt kommer idag & imorgon i 2 inlägg istället. 
Jag visste bara att vi skulle vara i Florens torsdag till måndag och jag hade önskat guidade turer vilket var bokat. Vi bodde på ett funderbart "Botique hotell" som heter Una Hotell Vittoria, rekomederas! Lite annorlunda men man försvinner in i en fantasivärld..

Alla dörrar var bakom tavlor..

Rummen var verkligen annorlunda och det var sådanna kontraster i stilen men det var hur häftigt som helst!

Första kvällen tog vi det vara lungt & rekade staden lite..

Första dagen var det en guidad tur på Segway inbokad..detta rekomenderar jag verkligen alla att göra! Det var en upplevelse bra att åka segway så kombinera det med att köra runt i en så historisk stad med en grymt bra guide! 

Marcus älskade segway så han har redan börjat titta efter en att köpa.. :-) 

Vi åkte runt i 3timmar och fick se allt! Och fick info om alla ställen man skulle se inifrån men det hade vi redan bokat & vilket jag rekomenderar så man slipper alla köer. 

Vi var ett gäng på 7 personer som åkte runt & det var så kul!!

Florens är så MAGNIFIKT man kan inte tro sina ögon!!

På kvällen hittade vi en jätte mysig Trattoria i en av smågatorna så vi sate oss ner för att äta , mannen som serverade var säkert 80 år gammal! Och så rolig, med en härlig attityd..

Han nästan bestämde vad vi skulle beställa en kvinna som satt vid bordet brevid mig ville beställa en Cappuchino efter maten. 

Italienaren- Cappuchino is for breakfast! Here in Italy we drink espresso in The evening! This is not Hollywood its Italy, Capish? 
Kvinnan- ok, them i'll have one americano.. 
Italienaren- espresso! 

Så när det var min tur blev det en espresso..

Italienaren - good choice senora, Are you from russia? 

Jag och Marcus skrattade hela vägen till hotellet! Jag älskar sånt! 

Nästa morgon var det muséer på schemat.. Uffizi Gallery & Galleria Accamedia men först blev det frukost & vart jag än är tar jag alltid en shake sen plockar jag det jag vill ha från frukostbuffén men efter en shake finns det inte mycket plats kvar så du "Förstör" inte så mycket av din kost..

Här hade vi också köpt en guidad tur & slapp alla köer, vi fick se "Birth of Venus " som Botticelli har skapat..

En selfie framför det världskända tavlan var ett måste..

Direkt därefter var det till Galleri Accademia för att titta på den världskända David statyn som Michelangelo gjorde endast 26år gammal!! 

Det var väldigt varmt ute så att vara inne var underbart...så efter 2 muséer tog vi en tredje 

Här står vi än en gång på den gamla bron Ponte Vecchio..

Vi tog ett besök på Pitti Palace, "huset" familjen Medici hade byggt åt sig själva...WOW!! Detta är ett av rummen..

Jag fick skoskav så jag tog på mig ett par skor jag hade köpt till ett annat ändamål men vad uttittad man blir när färgerna skär sig så som dom gjorde.. Klarblått & olivgrönt!

På kvällen var vi på El Bocca di Leone en restaurang en vän hade rekomenderat, som var super! 

Det blev en tidig kväll då vi var helt slut efter att ha gått överallt plus skoskav så var jag lagom fnittrig efter 1/2 glas vin :-) 

Vi skrattade gott än en gång på väg till hotellet :-) dagen efter var det en dagstur & shopping inbokat så imorgon skriver jag mer om Pisa som tog andan ur mig...


Kramar 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln