Bener24fit

Våga vägra äta nyttigt..

Igår träffade jag en väninna på väg från en tygaffär och jag kom ut med långa hissgardinner i rullar under armarna för att få in våren hemma..Hon sa att hon följer mig på Instagram (taniamarkarian) och imponeras av min energi när det gäller att förespråka hälsa & kost osv..men hon var TYDLIG med att det inte var något för henne för hon "hinner" inte äta nyttigt...
Ja, ni förstår och kan tänka Er vad mitt svar hade varit, men igår orkade jag inte vända hennes tankar & vet Ni varför?
Jo, för jag är inte en person som kör på "propaganda" utan jag "motiverar" hade hon velat att göra en förändring då hade hon istället sagt, jag vill också kan du ge mig tips..
En hälsosam kost & livsstil är inte för alla, man måste VILJA må bra för att må bra ..så enkelt jag fick till det där :-)

Vill man må bra så jobbar man alltid utifrån sig själv..det påminner mig om en kollega till mig som under helgen sa att hon mår så bra efter graviditeten och äter nyttigt , tränar & är allmänt en glad mamma & fru( Ni som har småbarn hemma vet att humöret & orken inte alltid är på topp) men hon var lite besviken för att hon hade bakat nyttiga proteinmuffins, men när hennes vänner fick reda på vad ingredienserna var ville dom inte äta dom och hon blev förstås lite ledsen för hon hade bakat själv och var stolt för att erbjuda ett hälsosammare alternativ till socker & vitmjölbaserade muffins.

Jag sa då till henne att hon INTE skulle ta det personligt och verkligen INTE vara ledsen för det för tänk på oss som äter hälsosamt om vi blir bjudna på socker så säger vi ju också nej tack, så varför ska det vara ok för oss att våga vägra vara onyttiga men inte för andra att våga vägra vara nyttiga ?!

Det finns ingen regel på vad som är bäst, alla gör det dom mår bra av och alla Ni som där ute som förespråkar att vara hälsosamma, döm inte folk för deras kostvana för att den inte är så hälsosam som eran..det krävs mycket för att få motivationen att förändra en sån stor del av ens invanda vardag med kosten.

Jag har varit där och jag vet hur svårt det är att tänka om för jag hade inte ens energi för det, det var lättare att ta en bulle, köpa med mig thaimat hem på väg från jobbet & roligare att festa än att träna för vart skulle jag fått energin till träningen ifrån när jag inte ens orkade med en vanlig arbetsdag?!

Men jag orkade minsann att festa ordentligt...känner någon igen sig?

Du kan inte förändra din livsstil över en natt men du kan förändra ditt sätt att tänka på en sekund, och det är DEN motivationen jag söker efter när jag träffar en ny kund...för det var det som fick mig att förändra mitt tankesätt.


Men om just du som läser detta är nyfiken hur du lätt kan börja med att tex få mer energi med rätt frukost till att börja med...så hör gärna av dig till mig eller den som har delat mitt blogginlägg så ska du få mer info..eller kontakta oss HÄR så skickar vi mer info.

När det gäller gardinerna jag började berätta om...fick tyvärr inte mycket gjort då den här lilla krabaten skulle skypea med sina syskon hela eftermiddagen :-) så vi fick till en selfie till framför datorn <3

Önskar er alla en underbar dag <3

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln