Bener24fit

Sagan om ringen

Jag är inte mycket för bling bling och bär bara smycken som betyder något för mig, av det jag ärvde av min mamma har jag gjort smycken från märket HAND iform av äglar osv..
Så när Marcus frågade vad jag önskade i krystgåva så sa jag att jag ville ha avslappning & kanske en helg på spa att ta igen mig lite efter förlossningen.
För er som inte vet vad krystgåva är- en present kvinnan får efter att hon har fött ett barn.
Jag har inte fått något sådant innan så jag hade inte förväntat mig något speciellt. Men Marcus hade andra planer..

För några år sedan visade en god vän till min mamma en exklusiv ring dom hade köpt på en auktion efter ett dödsbo och först berättade han om ringens historia..

"Ringen har tillhört en av Borås rikaste familjer...
Tror utan att veta det att ringen köptes i Beirut i början av 1960 talet på deras bröllopsresa då Beirut var under denna tid Mellanösterns pärla. "
Han visade mig ringen för att den var gjord hos en av Beiruts duktigaste guldsmeder och för att stenen på ringen påminde om min ögonfärg..och för jag är född i Beirut.

Hur nyfiken blev inte jag då när jag hörde den historien som jag nu bara beskriver kort & utesluter förra ägarens namn..

Det händer inte ofta men när han öppnade asken (i orginal) i smaragdgrön samet så gnistrade till i mina ögon, som när man ser något man tror är från en helt annan värld( och det är den också!)

Detta var långt före jag träffade Marcus, men mannen är en god vän till oss och när han & Marcus pratade så berättade han för Marcus min reaktion på ringen så Marcus köpte den av honom...så när jag fick den var blev jag så chockad då det VERKLIGEN inte var något jag ens kunde drömma om att få!

I den står Adelles namn & födelsedatum , det är tyvärr ingen ring jag vågar bära till vardags men för mig är den ett konstvek och bokstavligt en skatt, tack finaste älsklingen för den! Tyvärr får den bo i ett bankfack...men jag kan inte sluta titta på den.

Från en lyckligt lottad mamma som just nu verkligen svävar på moln.
Jag är så tacksam för allt positivt i mitt liv...så tacksam!

Kramar

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln