Bener24fit

Sverige & likbilarna

Min familj flyttade till Sverige från Libanon 1984, vi bodde först i Surahammar och jag minns dom vita vintrarna väl men det är inte det dagens blogginlägg ska handla om utan alla likbilar i Sverige.

Mina föräldrar växte upp med en grekisk ortodox tro dvs att varje gång man ser en kyrka, bild på ett helgon eller åker förbi en kyrkogård så gör man korstecken över ansiktet..typ så här...

För oss att min mamma gjorde så lite för ofta var ju helt normalt, för då hade vi passerat en kyrka, kyrkogård, bild på ett helgon eller en bil med en takbox!!

Ja det är sant, så det blev en reflex vi också gjorde...när min mamma några år senare i Borås skulle ta körkortet så varje gång en bil med en takbox körde förbi släppte hon ratten och gjorde korstecknet..hennes bilskolelärare frågade henne varför hon gjorde så och hon svarar "för att det är en död person i den bilen må denne vila i frid" och tittar på bilskoleläraren som om det är något fel på honom så hjärtlös som han verkade vara..

Hur jag vet detta, jo jag satt med i bilen...! Han svarade "Var ligger en död person René? och var orolig..hon pekar där & mot en bil med en takbox..

Han förklaarra att det inte är en likbil det är en box man har på taket om man ska ha extra bagage utrymme...

Min mamma tittar bak mot mig & säger till mig då 7år "Vad säger han (lägger till en ramsa på arabiska..häl ebnel kaleb ), Tania tolka lite här.. använder dom likbilen när dom åker på semester? " Jag bröt ihop av skratt och emellan andetagen förklarade jag för henne vad han menade och jag, hon & bilskoleläraren skrattade åt detta...

Hon sa man får se det positivt nu har vi gjort kors tecknet några extra gånger för mycket så om vi har åkt förbi en kyrka utan att göra det så har vi några tillgodo..

Så igår på väg upp till förlossningen för att göra en liten kontroll såg jag en bil med en takbox på och bröt ihop av skratt! Ah vilka minnen man har med min härliga mamma, så efter kontrollen så var jag & Marcus hos henne & tände lite ljus på kyrkogården...

Vad jag önskar hon var vid liv nu...så mysigt vi skulle ha haft det!

Må hon vila i frid och tack mamma för alla skratt...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln