Bener24fit

Frächaste fredagsmys maten..

Igår kväll satt min dotter med min mobil och tittade igenom mina bilder då hon hittade den här bilden som jag hade laddat ner dom inspirration för att laga till det men glömt...Mamma kan du laga detta till fredagsmyset imorgon? 

Det är ganska enkelt man väljer frächa ingredienser som man rullar in i "rispapper" som man blötlägger i kokande vatten tills dom blir mjuka & sen lägger man dom på en taldrik & fyller med önskade ingredienser..jag ska ha i paprika, avokado, kål, morötter & kyckling.
Jag köpte lite färsk korriander, basilika & groddar i Asiatiska livsmedelsbutiken på gågatan i Borås

och självklart rispapper i olika formar så jag har några att öva på..:-) 

Hittade en störtskön tjej på youtube som visar snabbt hur man gör...spola fram till 6 minuter så kommer ni fram till hur man gör rullarna.

I den Asiatiska butiken träffade jag fina Chai en klasskompis från gymnasietiden som guideade mig lite och skickade ett recept på spicy dipsås..

"Några skivor färsk, skalad ingefära. Mortla tillsammans med färsk chili. Det är upp till dig hur mycket hetta du vill ha, tänk på att ingefäran är stark också. Häll i fisksås och lime/citronsaft. ..smaka av och försök hitta en bra balans mellan smakerna. När du är nöjd så blandar du i massor av hackad färsk koriander"

Tack underbara Chai det låter super gott! 

Här är fler inspirationsbilder med skaldjur i vårrularna 
 

Wish me good luck..men jag menar hur svårt kan det vara att misslyckas här? 

Jag fick även med mig Cocosvatten som min bebis är helt tokig i...

Jag har ju börjat få lite foglossning så här hemma är det mycket övningar på Pilatesboll som faktiskt lindrar smärtan & vaggar den lilla busiga balerinnan i min magen som städigt gör piruetter med en ninja spark i slutet :-)

Önskar er en trevlig fredagskväll...

Kramar 
Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln