Bener24fit

Bygga bo...

I onsdags när min dotter Micaella och jag började baka & fixa i köket trodde jag att det var hon som manipulerade mig att göra saker jag aldrig gjort innan- dvs baka & pyssla...men när jag gick förbi Store gårdens butik i Borås i fredags och såg att dom hade en möbelfärg man bara kunde stryka på möbler utan att göra grovjobbet innan ( dvs slipa & förbereeda med grundfärg etc)...och jag kände ett MÅSTE att gå in & köpa en burk och gå hem & måla.....något tokigt var på gång! 

När jag kommer hem med färg och berättar för Marcus att nu ska vi fixa färdigt sista rummet i lägenheten, med tapeter, möbler och inredning men först ska jag måla om två av möblerna, och bad honom hjälpa mig att torka rent dom med vatten & diskmedel.

Han svarade : Åh nej du är i "bygga bo" stadiet som jag har läst om ( han förbereder sig inför pappa rollen och mina nerver med att läsa om allt som har med graviditeten att göra) och du ska göra iordning allt inför bebisens ankomst. 

Jag svarade : Jalla hjälp till vi måste få iordning här nu...

Och så började besattheten av kakelugnsrummet! :-) sedan i fredags lunch har det bara varit färg, tapeter & möbler som kretsat i mitt huvud! Jag började med att måla två möbler i färgen "French Linnen" stilen ska vara lyxig och inte Chabby chic... så vi måste ha fina tapeter till så det passar resten av lägenhetens och jag hade sett ut något från Designers Guild som jag ville ha...men var finns dom?! 

Jag var verkligen insnöad på att måla färdigt möblerna så jag märkte inte ens att Marcus hade lagat middag & efter middagen fixat bubbelbad med frukt & alkoholfri bubbel... 

Kanske för att endast ett bad kunde få loss all färg som jag hade lyckats få på mig :-) Marcus sa : Du har målat en skänk & inte ett tak..hur kan du ha fått på dig så mycket färg?! 

:-) inga kommentarer....

Nästa morgon dvs igår, lördag ville jag ut till Store gårdens butik på landet utanför Od, i Alboga . Marcus säger att på hitta.se finns en lista på 20 olika butiker i stan som säljer färg & tapeter så varför åka till Landet?! 

Jag förklarar att unika saker finns inte överallt vi måste leta lite, så han går med på att vi åker dit....(notera att jag är jättedålig på att orientera mig och sämre på att beskriva en väg) GPS'en hittade inte adressen så vi försökte följa vägbeskrivningen på foldern...

Här får ni se min status uppdatering på facebook från landet då vi hade kört vilse :) 

När vi kom dit så botaniserade jag bland färger & inredning Marcus fick i uppgift att försöka hitta tapeten jag har beskrivit (dvs en omöjlig uppgift) "det är inte blommigt, randigt eller rutigt utan sådär lyxig" beskrev jag den som...

Annie Sloans färg är luktfri & torkar på 30min...så enkel och så rolig att jobba med. 

Vi hittade en stor vacker spegel som Marcus tyckte skulle passa perfekt i det rummet jag pysslar med och bad mig fota den , så här mycket fick jag med spegeln ;-) dvs inget! 

Självklart hittade vi inte tapeterna där utan körde vilse lite till när vi skulle hem och hamnade på ett bokcafé där PRO ( pensionärernas riksorganisation) också hade hittat dit :) det blev en lysande dag för Marcus :-) 

Efter en varm kopp te & kaffe åkte vi in hem till Borås för att besöka Mariella som råkade ha exakt dom tapeterna & mycket mer som jag ville ha! Såååå nära...ja man blir som sagt aldrig profet i sin egen hemstad! Så nu ska vi bara välja nyans och beställa på måndag! 

Idag ska jag bara vaxa dom målade möblerna och i eftermiddag blir det 24FITCLUB som nu flyttar inomhus och samarbetar med Red Star se videon så vet du vad vi jobbar med. 

Stor kram 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln