Bener24fit

Sallad vs Sallad

Det finns ett stort & brett sortiment av sallader & salladsbarer i alla städer. Men all sallad är inte "nyttig" när tex Ica City i Borås började med sin stora salladsbar med självplockning var iallafall jag överlycklig, välja exakt det man vile ha och hur mycket & den förtjusningen skönk när jag kom till kassan och min sallads taldrik kostade 160kr !! Ehh med tiden lärde man sig att det kanske är dumt att fylla på med keso i salladen då den kostar 109kr/kg om man jämför det med en liten keso som kostar 10kr för 250g ( ja man måste ha koll på priset när man äter keso 3-4ggr per dag! :) 


 

Inte en bild på min egna sallad ( hämtad från google)

Något annat som slog mig var hur kan uppskuren Avocado hålla sig så grön även om den har legat där i 8 timmar? Hemma blir den brun på 30 min så fort man skurit upp den...hmmm?! 

Svaret är att det måste ju behandlas med något för att se så fräch ut..ja men då är den ju inte "ren" blir såååååå besviken på hur taktiken att sälja går över alla möjliga sätt för att konsumenten ska köpa varan..:( 

Samma gäller alla andra grönsaker i den "baren" och att alla får röra salalden är också ganska ofrächt , äckligast var när jag sist var och handlade såg en äldre man , något onykter plockade och näsan rann...och var rann det ner?! Jo..exakt där det inte skulle! I salladsbaren! Blä! 

Sedan dess har jag inte köpt sllad i "öppna" salladsbarer med självplock.. tills jag var inne på Insalata på Allegatan 33 i Borås, där dom har en salladsbar där personalen hjälper plocka generöst av det du vill ha & allt från Quina, rotfrukter, kyckling, broccoli osv nämner proteinrika ingredinser dom har även Israeliska & Libanesiska röror gjorda på kikärter & bönor allt hemgjort och sååå frächt! 
 

Bilden är hämtad från http://borasbloggarna.se/2013/04/23/dagens-lunch-fran-insalata/

Jag blev lite småchockad när jag såg att priset på en fräch sallad bara var 69kr!!! 
Jag valde extra falafel på min , då jag kan bra falafel och känner faktiskt han som gör dom från skratch på färska råvaror, ja dom är friterade i rapsolja och i några sekunder så att ytan blir krispig.  Im in love...

Så här såg min lunch ut idag...

Så om du vill ha en proteinrik sallad gjort på FÄRSKA ingredienser och till ett bra pris, det kostar mer om du skulle göra salladen själv från grunden! Nu är den salladen uppäten och jag har fått i mig min Herbalife Aloe dryck som gör att magen vaderas med bomull :) och den smakar lite mango..så god.  

Snart är det dags för ridskolan med Micaella och en helg fylld med mina barn & vänner med deras barn :) 

Trevlig Helg! 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln