Bener24fit

Min mormor & äppelkakan

Igår ville MIcaella min dotter vara ledig från dagis, så då fick hon det och fick hjälpa mig på jobbet istället. 

Yas kom förbi vid 11 tiden då jag hade lovat henne att baka Lottas Herbalife äppelkaka och söta Lotta hade sett till att jag fick 4 fina pajformar och många lyckokramar att lyckas med det "enkla" receptet. 
Yas köpte med sig lite jordgubbar till fika ifall jag inte lyckas..men jag tog tag i uppdraget och gjorde smeten som var sååå enkel att jag trodde verkligen jag hade missat något. 

2 ägg
2 msk Herbalife Äpple Caramell F1 
1msk Smält Cocosfett ( köp fin kvalité i en hälso butik) 
1tsk bakpulver
1 mosad banan
Häll i en stor form eller tre små och lägg på skivade äpplen och lite kanel..

25min i 175 grader..

 

Efter exakt 25 minuter så tog vi ut formarna och pajerna såg inte ut som en baktidning men dom såg över förvantan ganska okey ut...nu var det bara att se om dom smakade något...

Yas ville dokumentera katastrofen så Ni skulle ha något att skratta åt en månad till som muffinsen bidrog till sist jag bakade, men vi var alla så förvånade hur gott det smakade, med en klick Kesella vanilj så var det syndigt gott...och det fick ju hela fb & Instagram taa del av vilket ledde till en del förfrågan på äppelkaka..

Detta leder oss till en händelse från min barndom...När vi var små fick vi alltid så fort vi kom till våran mormor stå och diska, när det blev min tur en gång så sköljde jag med flit bara disken och min mormor som är pedant blev super arg och skällde ut mig och sa att jag aldrig mer fick hjälpa henne diska som om det skulle vara en bestraffning  rättare sagt en befrielse.
Aldrig mer bad hon mig diska ever! Ingen i släkten bad mig ens hjälpa till med disk efter det..jag var överlycklig. 

JAg relaterar till den historien då jag efter morgonens lyckade bak uppdrag fick 2 önskningar om äppelkakak till samma dag, så nu får jag ta med äppelkakak vart jag än går för den är den nyttigaste man kan äta med gott samvete..och mitt uppdrag är ju att göra Borås till Sveriges hälsosammaste stad så jag får ställa upp...:-) 
 

Igår var även Emmy & Maria från Boråsbloggarna hos oss och fick göra en wellness analys som vi vill erbjuda alla Boråsare

Boråsbloggarna kan ni följa här, en mycket härlig & rolig blogg om allt som händer i Borås.  Läs inlägget om oss...

Framåt kvälen ville min syster Michelle bjuda på middag och gissa vad jag skulle ta med mig dit...jo Äppelpaj!! :-) Gjorde 3 satser av ovanstående recept till den stora formen..

Mina kära systerbarn och jag matchade i outfit , dom gör mig sååå glad. Ett lyckorus sprider sig bara jag hör deras röster fina Oscar & Madeleine...

Som Niser i bakgrunden så är även hennes familj Herbalife-iserad :-) med äppelpaj till efterrätt så måste jag erkänna att jag idag inte vill se någon äppelpaj någonstans.

Idag ska vi åka till Bua och hälsa på Kristina & Bernt Åke och bara ta det lungt vid havet..
Önskar Er alla en mysig lördag
Tania "Äppelpaj" Markarian

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln