Bener24fit

Orientaliska Frukt & Grönt butiker

Jag älskar Frukt & Grönt och specielt den här årstiden när alla färska kryddor finns i butikerna, jag gillar att blanda frukt & grönsaker i mina sallader för är det något jag är duktig på när det gäller matlagning så är det sallader.

 

 

Mina favorit grönsaker handlar jag oftast i Orientaliska livsmedelsbutiker eller som jag kallar dom arabiska butiker. Under hela min uppväxt ägde min pappa en sådan butik och dom special grönsakerna imorteras av mindre grossister direkt från den kulturen, tex helt andra paprikor än dom på Ica & i många olika varianter & även utbudet på färska kryddor som Koriander, Mynta för att nämna några.
Jag vet att många andra har börjat "bojkotta" frukter pga fruktosen men jag vill observera att i frukt finns så mycket mer än "fruktos" så som måmnga olika vitaminer & järn som kroppen mår bra av...Granat äpplen är en av mina favoriter, jag gillar det till juice eller att ha över min kvarg/ keso som mellanmål eller som en god smak i salladen. Testa...det lyfter vilken sallad som helst!
I min sallad idag fanns det bladspenat, blad persilja, mynta, korriander, röd & grön paprika, blomkål & smulad feta ost över...
Avokado är en bra källa av rätt fetter & hemma hos oss konsumerar vi den flitigt til varje middag . Lite info om Avocado hämtat från Wikipedia "Avokadofrukten kan innehålla upp till 30 procent omättat fett[2], men det vanligaste är att den innehåller ca 15% fett, främst enkelomättat sådant. Den har även ett högt innehåll av kalium, ett essentiellt mineral som är nödvändigt för normal hjärt- och muskelfunktion."

Så till det så lägger jag till min bas av proteiner idag var det kyckling & för mig är det den bästa middagen som finns, enkel god & näringsrik, precis som min morgonshake med Herbalife produkter är. 

 

Önskar Er alla en trevlig kväll! 

 

Kramar

Tania

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln