Bener24fit

Det spirituella vs religion

Jag respekterar alla religioner & respekterar troende människor men för mig själv så kan jag inte anpassa mig till en tro då det är just en "tro" inte fakta..jag tror på sunt förnuft, behandla andra så som du vill bli behnadlad själv, tänk positivt, be om hjälp, jag tror på högre makter men mer på ett spirituellt sätt. 

 

Jag har skrivit förut att "Religion är folk som är rädda för att hamna i helvetet, Spiritualism är för dom som redan har varit där" 

 

Vad är spiritualism? När jag söker synonymer så kommer jag till detta :kvick, fyndig, rolig, underhållande, vitsig, gallisk. 

 

För mig är det något , mystiskt, mer åt "The Secret" hållet..man är sin egen lyckans smed..så som du VILL att ditt liv ska bli så blir det & ödet är vägskifte mot det håll du är menad att du ska mot. 

 

Som detta till exempel..Jag läste att jag skulle hitta en symbol som får mig att tänka rätt, något som jag bär med mig som "påminner "mig om att alltid tänka positivt, ett smycke, medaljong, sten vad det nu är som tilltalar mig och som får mig att ständigt bli påmind om att alltid vara positiv.

 

Jag började med att leta bland gamla smycken då jag såg DEN lyfte den och såg på baksidan, såg något jag tidigare inte sett då jag & min mamma köpte det här hänget på en Loppis marknad i Israel för ca 8-9 år sedan och har bara haft det liggandes i ett skrin.  Min mamma som älskar "Maria, Madonna, Mary..." tyckte att något så heligt inte skulle ligga bland annat skräp på loppisen :-) hon gick bort september 2006 så jag har sparat allt som var hennes. 

 

Jag har alltid tidigare sett detta: 

 

Men idag såg jag detta : 

Mina initsialer Tania Leah Markarian, det kanske är en slump...men ett tecken & ett kärt påminnelse att ALLT har en mening & detta var exakt det jag behövde & letade efter.

Så om Spirituellt betyder kvick, fyndig, rolig, underhållande, vitsig, gallisk...så thats what I am i ett nötskal! 

Önskar Er alla en bra tisdag & hoppas vi ses på min hälsokväll på City Wellness idag! Kramar / Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln