Bener24fit

Hur Tanja blev Tania & Hur kaffet blev till te

Igår på morgonen hjälpte jag fastighetsägarinnan att flytta hennes förråd , min taktik var att ta på mig allt jag kunde ta på mig & samtdigt bära resten för att det skulle gå smidigt till, vilket det inte gjorde. Marcus lyckades ta kort på mig mellan varven...ser ut som en fågelskrämma:-)

Jag var överraskad om hur uppvaktad jag blev igår på min namnsdag, bakom mitt namn och stavningen finns en rolig historia. Mitt namn stavades tidigare med ett J men när jag började skolan så var det på den tiden då man lärde sig skriva skrivstil, jag tyckte det var lättare att skriva med "i" Tania istället för Tanja, min lärare blev argare och argare för varje gång och ringde till min mamma och bestämde ett möte omvilka åtgärder dom ska ta till då jag vägrar skriva mitt namn med J, så min mamma kom  till skolan, satt med rektorn och jag satt där och min mamma som verkligen inte hade tid att sitta där och bråka om en bokstav, satt och lyssnade på lärarens "stora" dilemma om varför jag inte ville skriva med ett "j" och rektorns förklaring till varför det var viktigt att jag skrebv med "j" och jag såg hur min mamma pustade och var allmänt uttråkad av deras tjat...så svarar min mamma så om jag går och ändrar hennes stavning på Skatteverket till Tania ist för Tanja så får hon skriva i istället för j? 

 

Dom blev konfunderade &  svarade: Ja..

 

Min mamma : Då löser jag det med detsamma, är "problemet" löst? 

 

Läraren & rekororn : Ja..

 

Min mamma: Bra :-) 

 

Att jag sedan fick höra en ramsa utanför rektornsdörr för att jag hade skapat " problemet" var en annan femma, men idag facit i hand så hade jag i mitt huvud en bild av mitt namn med i och när jag nu vet att jag hade dyslexi och min mammas fiffiga sätt att lösa problemet, synd att hon inte kunde lösa stavningen av många andra ord jag hade svårt med, men mitt namn löste hon :) 

 

 

 

Nu när man själv är mamma till två små underbara barn så skrattar jag när Micaella vill byta namn till Millie & Isaac vill heta Boobo :) , tyvärr kommer jag inte byta deras namn men ibland kallar jag dom för Millie & Boobo för att skoja till det. Igår skulle jag hämta mina små troll på dagis och såg att det fattades lite frukt & grönt i kylen, vi har inte hunnit storhandla och med 8 mål mat om dagen så går det åt mycket mat. Min granne och bonus syster Yas följde med till Ica och blev förvånad över min nyttiga varukorg.
Förutom Ruccola & avokadpo som jag alltid har i kylen är det mycket frukt & kvarg..nu vet jag att en av mina blogg läsare blir sur för jag valde Icas kvarg, men det är av en ren reflex, jag lovar testa Arlas imorgon :)
Samtidigt som vi på kvällen hade lite info på City Wellness så tog våra fantastiska medarbetare Christin Santana & Laura Perez samt Mikael Rolon habd om 24FITCLUBen i Fristad..wow vilket drag. Jag är sååååå tacksam att ha såååå talangfulla medarbetare i City Wellness Team..
Jag fick precis hem mitt paket med nespresso kaffe, tyckte det var komiskt att jag bara hade beställt 5 paket , då jag för ett år sedan drack ett helt paket varje dag..10 kapslar om dagen! Det gjorde jag för att det gjorde mig "pigg" inte konstigt mina njurar kolapsade lite då & då :) numera tar jag en kopp om dagen för att jag tycketr det är gott :) annars dricker jag Herbalifes Ört te som innehåller grönt the bland annat :) den ökar kroppstemperaturen med ca en halv grad vilket gör att även förbränningen får en boost. Läste i en blogg oi usa att en kopp Herba te bränner 80kcal...och den dricker jag gärna många gånger om dagen , varm som kall.
på morgonen var vi på BVC jag & barnen för en kontroll och då vi gick förbi Ica ville Ella ha loite bär, vilken nyttig liten pingla jag har..detta valde hon från deras självplocks disk :)
En heldag på centret väntar men vill dela med mig av den här bilden, livet och vardagen blir exakt som du väljer att se den :) så var en glad optimist som mig & ta inte livet för seriöst :) Stor kram / Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln