Bener24fit

Vänner är den FAMILJ man själv väljer...

Om Ni läste mitt blogg inlägg från igår så är det uppenbart att det som drabbat mig genom tiderna har numera gjort mig ödmjuk och värderar livets läxor högt och tar lärdom av dom. 

 

När jag gick i grundskolan var jag en liten "tjockis" och jag blev "mobbad" för det, min mamma sa då alltid att dom var bara elaka för att jag var duktig elev och att dom var avundsjuka & ville få mig ledsen så jag skulle tappa koncentrationen i skolan. Hon försökte göra mig stark & förbättra mitt självförtroende och jag övade på vad jag skulle svara om någon sa något elakt, men när tillfällena kom och man inte blev vald på gymnastiken eller fick leka med "dom populära" på rasterna eller när dom sa "Tjockis", "Fetto" , "fetknopp" ..you name it så var det som om tungan fastnade i munnen, jag kunde inte säga att "Sluta vara elaka mot mig Ni är avundsjuka för jag är duktig i skolan!" Jag berättade för lärarna men dom tyckte jag bara överdrev ..man kände sig så hjälplös & utstött.

Mobbingen fortsatte i många år..

Jag saknar inte alls den perioden, så när jag upplevde samma sak i helgen och nu var det inte alls på grund av mitt utseende utan som min mamma hade sagt på grund av att jag är så duktig ( det är inte förbjudet att klappa sig själv på axeln). Det sticker många i ögonen att man är hängiven & framgångsrik i det man gör.

 

Enligt dom etiska reglerna så informerade jag ansvariga (så såsom jag gjorde när jag var barn men då för mina lärare) och dom tog inte MINA klagomål seriöst. Dom trodde jag överdrev...och blev istället sura för att jag tog upp det....jag log åt det då jag nu till skillnad från min barndom iINTE TILLÅTER att någon trampar på mig. 

 

Visar ingen respekt för mig & mina känslor så respekterar jag inte dom heller. 

Jag blev sårad..men lärde mig av andras beteende att jag ska värdera min känsla för empati och andras självkänsla om möjligt ännu högre..

 

En bild, en mening ett ord kan förändra så mycket för en person. Jag har som jag sagt tidigare i bloggen valt att tänka positivt, blir jag sårad så tillåter jag mig själv bli ledsen och blir riktigt ledsen en dag, sen tar jag mig upp, skakar bort ski*en från mina axlar , huvudet högt och raska steg fram. För att bli ÄNNU duktigare, för att göra dom MER AVUNDSJUKA. :-)

 

Man är bara ett offer om man tillåter andra att behandla den så..av respekt till några värdefulla personer i närheten den dagen jag blev sårad, bet jag mig själv i tungan vände om och gick...drog ett stort streck över en sk "vänskap" & den respekten jag gav  då dom visade tydligt att dom inte står upp för mig, så som jag hade gjort för dom om vi hade ombytta roller.

 

Jag är såååå tacksam för världens härligaste team medlemmar som är guld värda. När man ser vad som FINNS vet man vad man HAR! 

 

Vänner är den familjen man själv väljer & Ni är en stor del av min familj! 

 

 

 

Utan att bli för sentimental, så tackar jag allt ont som hänt som har lett mig till den banan idag då jag har fått lära känna, älska & bli omringad av såååååå underbara personer. 

 

Kärlek! 

 

Kramar 

 

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln