Bener24fit

Mina rötter vattnades idag..

Jag har många kulturer bakom mig och dom ska jag gå in på en dag och en av dom är Libanon. Jag föddes i Beirut 1979, vi flyttade till Sverige 1984 då meningen var att slut destinationen var England men min mamma förälskade sig i textilsstaden Borås och där "fastande" vi , vilken tur för jag skulle inte vilja bo någonstans i världen. Jag har haft en fantastisk uppväxt med mångkulturella vänner från Grekland, Jugoslavien ( ja det hette så då) , Libanon, Syrien, Turkiet, Thailand, Vietnam, Kina men trots det var våra klasser i skolan majoriteten svenskfödda "Svenskar". Det var på den tiden man väntade varje tisdag på att Pippi skulle komma på kanal 1 kl 19 & då vi kunde köpa godis för en 10 öring. På den tiden & trots den "mångkulturella" skaran, kunde vi lämna cyklarna olåsta, leksakerna i sandlådan & gå hem för kvällen -och dom var kvar där dagen efter! Vi lekte från morgon till kväll utan att ha med oss mobil telefoner, vi kom bara hem när vi var hungriga eller det blev mörkt, och våra föräldrar var inte oroliga då dom visste att vi lekte ju bara. 

 

Jag växte upp på Norrby, det är MINA trakter. Det är numera en "förort" men då var det min lilla oas av Borås, här kände alla - ALLA!

Vi lärde oss den svenska kulturen & integrerade oss, vi blev vänner med varandra. Lärde oss alla svenska högtider samtidigt som vi firade våra egna också. Vi lärde oss respektera allas kulturer, Muslimska, Indiska, Kristna mfl.

 

Jag tog hem vänner som smakade på min mammas mat, det tyckte alltid att den var "mycket smakrik" dom menade säkert kryddig :) 

 

Och i dagarna när jag har packat många flyttlådor så har foton från min barndom dykt upp och jag såg hur vi lekte som barn, tanken slog mig om jag skulle våga släppa ut Isaac & Micaella en hel dag utan att jag visste var dom var idag...ALDRIG!! Inte ens för ett ögonblick! 

 

Våra förädrar var inte mindre ansvarsfulla än vad vi är idag, men VÄRLDEN har FÖRÄNDRAT sig. Sååå synd..

 

 

Idag saknade jag mina trakter , jag kände behovet av att höra mitt språk, vara omringad av kulturen & maten. Så jag, Marcus & Daniel åkte till Norrby, till Eerz Restaurang. En liten restaurang med den genuina libanesiska maten...

 

Vi hoppade över pita brödet men bestälde kött, kyckling & köttfärs spett med mycket Taboulie och hommus & annat gott till.

Efter det behövde jag en riktig kaffe kopp & den underabar damen i restaurangen kokade äkta libanesiskt kaffe till mig som doftade kardemumma, det fulländade mitt besök . 

därefter var det att ta sig hem och börja packa upp lådorna i nya lägenheten
MYCKET finns kvar att göra, men en sak i taget & ingen stress :) jag njuter verkligen av detta, allt handlar om inställningen..
Trevlig lördag kväll mina kära vänner ..Kramar /Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln