Bener24fit

Tanias BRÄNDA värld

Jag lärde känna Karin Haglund när hon skulle gifta sig för ca 8 år sedan och kom in till mig då jag jobbade som designer för att välja en vacker klänning, vi fick snabbt kontakt & jag älskade hennes positiva utstrålning, när hon berättade lite att hon jobbade inom kost & hälsa var det rena kinesiskan för mig då..jag var i en fas i mitt liv då hälsa & kost inte var prio nr ett.

 

Till skillnad från idag, så Karin vet hur jag var då & hur jag har förändrats från svart till vitt så när jag såg att det var 2 platser kvar på hennes Raw food kurs så såg jag möjligheten att kanske lära mig lite mer om matlagning.

 

Då jag nu vet att RAW food är väldigt näringsrik mat så ville jag lära mig mer, jag anmälde mig till en av platserna för i min lilla hjärna tänkte jag " Åhh raw food , det är rå mat så det kan jag ju inte misslyckas med! "

 

Ja, men eller hur! När jag fick ett mail av Karin & gogglade lite om hennes bok, för jag tänkte hur tjock kan en bok som handlar om rå mat & sallad vara!? Ja hejsan hallå! det var inte rå mat utan lagad mat men bara i 42°C så man inte förstör & "bränner" bort näringen & enzymerna i maten...

 

När en (läs: jag) läser "så att man inte BRÄNNER", jag är ju mästarinnan i att bränna maten, så kände jag att det är nog bäst att ta med Marcus ifall vi ska använda någon panna eller ugn så jag inte bränner ner stället..

 

Jag mailade Karin och bad att få reservera ännu en plats så att Marcus fick följa med.

Idag kl 09.00 såg vi till att vara i Usyoga's lokaler på Sturegatan i Borås & möttes av en glad Karin & hennes kollega Åsa och den här texten " Let your food be your medecine, and your medecine be your food"  vi var 20 pigga deltagare & man "konektade" snabbt med varandra. 

 

Till min lättnad såg jag att vi "slapp" laga maten, utan Karin lagade & vi smakade...vilken bonus det blev för Marcus som normalt är den som lagar och jag som smakar :) 

 

Vi fick smaka på en Grön smoothie , som är gjord på spenat, äpplen, ingefära & lite lime & ett häfte om kursen & lite recept på det Karin skulle laga under förmiddagen.
Karin tog fram exempel på halv & helfabrikat och visade hur tex pommes såg exakt likadana ut idag som för ca 4,5 år sedan när hon köpte dom. Mat som inte möglar är inte "ren" mat och vi bör inte äta sånt...& jag håller helt och hållet med.

Sen var det lunch alternativ & den här pajen gjorde Karin på 10 minuter...hur god ser den inte ut att vara? Och den var gudomlig i smaken, den ska jag laga åt Marcus någon dag...( det tillomed låter roligt när jag skriver att jag skulle stå i köket och laga denna) men jag ska försöka...någon dag när jag blir stor.

Synd att han var med för nu vet han hur det ska smaka, så jag kan ju inte skylla på att det ska smaka så där halv bränt som det skulle bli om jag gör det.

 

Tro mig mina vänner...jag överdriver INTE...jag bränner allt!  :) 

Karins pumpafrö & paprika paj

Vi fick smaka på 3 olika luncher, allt från Zucchinipasta & tomatsås , paj & ris på palsternacka & marinerade brocoli mm

Sen var det dags för recept på efterrätter & än en gång hej vipps så gjorde Karin en fantastisk choklad mousse på dadlar & Avocado mm så det dukades upp ett desert bord med många goda alternativ, här ser Ni kladd kakan
Marcus njöt & vem skulle inte det med så många goda bakverk som dessert. Jag fick hålla mig till att provsmaka i lagom mängder då jag har mitt 30 dagars extrem utmaning med Lorena, trots att det är "Nyttiga" ingredienser är dom ändå höga på kcal och jag kommer äta mer av dom när min utmaning är över.
Jag & Marcus tyckte det var en mycket givande kurs för oss och den kommer berika vår vardag & fest med Karins recept bok som jag rekomenderar var och en av er att köpa.

Man lär sig så mycket mer än bara recept ,hon delar även med sig att av sin kunskap inom hälsa & livsstil. Samt gör det enkelt att leva ett hälsosamt liv med barn, jobb & allt vad vi har runt oss. På ett okomplicerat sätt.

Det är en jättefin bok som jag kommer lusläsa & tanken om att skriva en bok själv en dag slog mig och det gav mig ett gott skratt, kul när man kan skratta åt sig själv.....det skulle då vara en bok om positivt tänkande & hur man hittar nyckeln som låser upp den värld man mår så bra i, men det skulle aldrig bli en matlagningsbok för isåfall skulle det vara en bok om hur man INTE ska laga maten & den skulle heta Tanias BRÄNDA värld...

 

 Stort tack Karin för en mycket givande dag!

 

Stor Kram

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln