Bener24fit

Liten lort fryser fort...

Jag har som sagt senaste 4 månaderna tränat ordentligt & nästan varje dag, då kan man tänka sig att det var dags för en massage hos ett proffs för att se till att alla muskler i kroppen var i sin ordning...vilket dom inte alls var. Pernilla som "massören" heter, egentligen är hon inte en "riktig" massör utan hon har gått som lärling 2006 hos sin svåger som har jobbat med detta i många år, hon själv trodde inte på honom då hon tyckte det var lite hokus pokus att folk med kryckor besökte honom och gick ut från kliniken utan kryckor, det var först när hon var på semester med honom och hade en ichias skada som han "botade" med hjälp av att frigöra muskel knutor och hon blev nyfiken på konsten att helt enkelt på djupet hjälpa kroppen att läka sig själv..hennes svåger hade lärt sig detta av en indian som han själv gick som lärling hos för över 25-30 år sedan.

 

balansen mellan Yin & yang

Jag gillar att möta personer som ger en mer värde än det man betalar för, under dom 2 timmarna jag & marcus var där lärde vi oss så mycket om bland annat Yin & Yang balansen mellan det hårda & mjuka, storm & lugn, svart & vitt. Hur vi ska balansera tex hård träning (styrka) med mjuk träning (yoga). 

En annan viktig "detalj" som jag trodde var en "detalj" men det är ALLT- andningen! 

 

Jag har ju hört tidigare under yoga pass att tänk på andningen hit eller dit men idag fick jag veta hur viktigt det är att ta djupa & låååånga andetag & in från näsan och ut från näsan. 

 

Andningen är det första vi får när vi föds & det sista som tas ifrån oss när vi dör & ändå verkar det som att vi per automatik rent ut sagt skiter i det under HELA vårt liv mellan dom två ögonblicken. 

 

Det sägs enligt legenderna att vi har ett visst antal andetag under vårt liv och när man stressar så andas man ju snabbare och då går dom åt fortare...så STANNA till nu....stäng munnen, andas in djupt från näsan, fyll varje millimeter av dina lungor och andas ut lika sakta från näsan...detta är KVALITÈTs LUFT du får i dig..den luften som går ut i din kropp & det är andetag du tar från din "luft bank" :) 

Medans Marcus fick sin dos av "massagen" (som inte var direkt skön utan lagom smärtsam så man fick tårar i ögonen, men man kände hur dom stenhårda korta musklerna blev mjukare & längre) ....satt jag ihopkurad framför brasan och njöt av den sköna känslan. 

 

JAg kom att tänka på att om man äger en bil så lämnar man den (oftast mot sin vilja) på service en gång per år och det kostar oftast runt 5000kr ( minst) men hur många tusen lägger man på att "serva" sin kropp? 

 

En ny tid är bokad och som jag oftast hört innan men inte riktigt förstått..men min kropp ÄR mitt tempel & den ska jag vårda ömt...:) 

 

 

Efter det skulle jag hämta min dotter på dagis och skakade lite av frossa som Pernilla sa skulle komma efter att man vart inne & "rört " ihop musklerna & släppt på spänningar så säger Anita mina barns dagis fröken...fryser du? Jag nickade med ett leende & då säger hon "Liten lort fryser fort " och menar att jag har slimmat till mig & litet lager fett ..ja då fryser man lättare :)

 

Underbara Anita fick mig att skratta gott , mycket har jag blivit kallad men "liten" lort...!? Det kunde ju varit STOR lort så jag blev ju super glad!

Önskar alla en trevlig dag & imorgon har jag en liten överraskning till alla som bor i Fristad några kilometer utanför Borås..missa då inte blogginlägget imorgon.

 

Kramar

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln