Bener24fit

Pensionärer i kassakön..värt att tänka på

Känner du igen det här senariot : Du har 60 minuters lunch rast du skyndar dig till närmaste ica för att handla något snabbt....alla kassor är öppna..not händer inte då ingen livsmedelsbutik någonsin har märkt att man har som mest att göra mellan 11-13 då ALLA pensionärer ska handla , lyfta alla varor från korgarna och vända på varorna så streck koden syns och sen när dom kommer till kassan och ska betala ja då minsann går allt om möjligt extra saaaaaakta...

 

 

MEN så såg jag på det innan & idag när en vän som skulle in och handla snabbt medans jag satt i bilen och upplevde ovanstående senario och kom tillbaka sååååå sur på alla pensionärer som inte kunde välja bättre tider än rusnings tiderna på ica så berättade jag att så tänkte jag också innan, INNAN en pensionär berättade för mig & det var faktiskt en äldre dam jag träffade på parkbänken när mina barn lekte.

 

 

Det var för några år sedan , hon hade precis blivit änka & var pensionär och ensam...sååååå ensam. Hon berättade att enda gången hon träffade folk var i livsmedelsbutiken, så om hon behövde handla tex Mjölk, frukt & kakor så delade hon upp det på två gånger så att hon kunde gå på förmiddagen och eftermiddagen då det var som mest liv i butikerna. Samt för att få tiden som går så sakta hemma att fördelas mellan, morgonkaffet-handla-lunch-vila-handla-fika-titta på tv & sova.
Roligast var i kassa kön då man kanske kunde prata lite med den framför eller bakom...

Mitt hjärta smälte...sen dess har jag haft mycket tålamod & jag säger alltid "Hej" i kön och dom får packa upp varorna hur sakta dom vill och räkna om mynten om & om igen....dom extra minuterna vi får vänta är inget jämfört med den ensamhet dom känner.

 

 

Ha tålamod & visa respekt det är dom som har byggt det vi har idag...

Önskar alla en trevlig helg

Tania

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln